İçeriğe geç

Meyve Aşı Çeşitleri Nelerdir

Hangi meyveye hangi aşı yapılır?

Aşağıda hangi ağaçların hangi ağaçlara aşılanabileceğini görebilirsiniz: Erik: şeftali, kayısı, badem, kiraz Elma: armut, zerdeçal: kayısı, şeftali, erik. Kiraza: kiraz. Ahlata: armut, muşmula, ayva. Kayısı: erik, şeftali, badem, kiraz, zerdeçal. Şeftali: kayısı, erik, badem.

Bitkilerde aşı çeşitleri nelerdir?

4 kategoriye ayrılır: I – bölünmüş greft II – kabuk greft (Çoban greft) III – yerleştirme greft IV – likülasyon greft V – onarım greft – köprü greft – kemer greft. Esas olarak dönüşüm greftlerinde kullanılır.

Meyve ağaçlarında aşılama ne zaman yapılır?

İlkbahar ağaçlar için en iyi zamandır çünkü bitkiler o zaman büyümeye başlar. Sonbahar bitkiler için uykuda geçen mevsim olduğundan, ağaç aşılaması bu dönemde de yapılabilir. Çoğu ağacın kendi türleriyle aşılanması gerekir.

Narenciye kalem aşısı hangi aylarda yapılır?

Aşılama için en iyi zaman, Eylül ve Ekim ayları arasında uygulanan durgun gözlere karşı aşılamadır. İlkbahar geldiğinde ve fideler filizlenmeye başladığında, 20 Mart’tan başlayarak ve Nisan ve Mayıs ayları arasında sürgün tomurcuklarını aşılama zamanıdır.

Eriğe hangi meyveler aşılanır?

Kamacı, iki yıl önce bahçesindeki erik ağacına kamış eriği, siyah erik, cadı fındığı, nektarin, Bursa şeftalisi, sarı erik, Japon eriği, Ordubad kayısısı, Chalak kayısısı ve beyaz kayısı dallarını aşıladı. Ağaçtaki tüm türler bir süre sonra büyüdü ve meyve verdi.

Yarma aşısı hangi aylarda yapılır?

Yarık aşılama: 1-2 yıl önce ekilen anaçlar, bir bağ oluşturmak için yerden yukarıya doğru aşılanır. Aşılama zamanı, asmalar ağlamaya başlamadan önce Şubat ve Mart aylarıdır. Asmalar ağlamadan hemen önce kesilirse, kesilen yerde yapışkan bir sıvı salgılarlar. Bu dönem aşılama için ideal zamandır.

Şeftali aşısı ne zaman yapılır?

Şeftali çoğaltımında en yaygın kullanılan yöntem durgun tomurcukların aşılanmasıdır. Bu, yetiştirme bölgesine göre değişmekle birlikte, anaçların en iyi kabuğu ürettiği Ağustos-Eylül aylarında yapılabilir.

Elma aşı kalemi ne zaman alınır?

Pin üzerinde meyve tomurcuğu olmamalıdır. Pin’i aldığımızda pin üzerinde sadece bir sürgün tomurcuğu olmalı, meyve tomurcuğu veya çiçek tomurcuğu olmamalı, şişkin olmamalı ve patlamak üzere olmamalıdır. Pin genellikle Ocak sonu ile Şubat arasında satın alınmalıdır.

Kiraz göz aşısı hangi aylarda yapılır?

Göz nakli ilkbaharda çiçeklenmeden sonra yaz ortalarına veya sonlarına kadar yapılabilir.

Ayvaya ne aşılanır?

“Ağacı incelediğimizde ilk gördüğümüz şey, bir ayvanın kökten bir armuta, bir elmanın da ayvanın uç dallarına aşılanmış olmasıdır. Bir elmayı bir elmaya aşılayabilirsiniz, ancak burada iki farklı aile var, ayvalar ve armutlar.”

Vişne aşısı hangi aylarda yapılır?

Durgun tomurcukların aşılanması teorik olarak Temmuz ayının ikinci yarısında gerçekleştirilebilse de, pratikte hem ekilen fideler hem de bu yılki fideler için Ağustos ayının sonuna doğru yapılması daha uygundur. Başarısız aşılamalar için “onarım aşısı” düşünülüyorsa, aşılama dönemi Eylül ayını geçmemelidir.

Yarma aşı bandı ne zaman sökülür?

Greft bağı 15-20 gün sonra çıkarılır. Yetiştiriciler tarafından en iyi bilinen ve en yaygın kullanılan yöntemdir ve genellikle çapı 6 ila 25 mm arasında olan yavrulara uygulanır. Taban ters T şeklinde kesilir ve göz kalkan şeklinde kesilerek tabandaki açıklığa yerleştirilir.

Ayva aşısı hangi aylarda yapılır?

Aşılama için gerekli malzemeler sezon dışında satın alınır ve aşılama zamanına kadar saklanır. Mayıs sonu veya Haziran ayının ilk haftalarında başlar ve Temmuz ayına kadar sürer.

Limona aşısı ne zaman yapılır?

Sonbahar ve Kış: Limon aşısı için en iyi zaman genellikle sonbahar sonu ve kış başıdır. Bu dönemde ağaçlar uykuda kalır ve aşıların tutunma olasılığı daha yüksektir. Kasım ve Aralık ayları limon aşısı için özellikle iyi zamanlardır.

Erik yarma aşı ne zaman yapılır?

Bölünmüş aşılama uykuda olan mevsimde yapılabilirse de, gözler şişmeden hemen önce ilkbaharda yapılırsa daha başarılı olur. Bölünmüş aşılama, 3-10 cm kalınlığındaki anaç veya dalın kesilmesiyle başlar.

Ayva ağacına hangi meyve aşılanır?

“Ağacı incelediğimizde ilk gördüğümüz şey, bir ayvanın kökten bir armuta, bir elmanın da ayvanın üst dallarına aşılanmış olmasıdır. Bir elmayı bir elmaya aşılayabilirsiniz, ama işte burada.” Normalde imkansız ve zor bir aşıdır, ama başardılar.

Şeftali ağacına hangi aşılar yapılır?

Şeftalilerin aşılanması uygun bir yöntemdir. Çoğunlukla durgun gözün aşısı kullanılır. Gerekirse, iğne aşısı da kullanılabilir. Şeftalilerin çoğaltılması için çeşitli anaçlar kullanılır, ağacın ömrü anaçlara bağlı olarak değişir.

Dut ağacına hangi aşı yapılır?

Çekirdekli meyvelerde (elma, ayva, dut vb.) iğne aşılama ile çok iyi sonuçlar alınmaktadır.

Antep fıstığı aşısı hangi ağaca asilanir?

Menengiç ağaçlarına yörelere göre Çitlenbik, Çıtlık, Çedene, Çitemik, Bıttım gibi isimler de verilmektedir. Menengiç ağaçlarından daha karlı bir gelir elde etmek için bölgemizde bol miktarda bulunan Antep fıstığının aşılanması yoluna gidilmesine karar verilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GlobalDizayn.com.tr