Ovmaç nedir?
Geleneksel Mutfak Oğmaç çorbası, hazırlaması kolay, doyurucu çorbalardan biri olup, özellikle tarım alanlarının geniş olduğu bölgelerde sıklıkla yapılır. Un, su ve tuz yoğurularak elde edilen sert bir hamur, avuç içine alınarak ufalanır. Elde edilen hamur topaklarına oğmaç adı verilir.
Omaç yemeği hangi yöreye ait?
Yozgat’ın vazgeçilmez kahvaltılarından biri olan Omaç, tereyağı kokusu eşliğinde sofraların vazgeçilmezidir. Tavaya tereyağı koyup eritiyoruz. Sanılanın aksine yufkayı önce eritilmiş tereyağına koyup biraz kızartıyorum, bu şekilde daha çıtır oluyor.
Omaç çorbası nerenin?
Omac çorbasıÜlke(ler)TürkiyeBölgeKastamonuTipÇorba
Omac hangi yöreye ait?
Omaç (köfte)OmaçÜlke(ler)TürkiyeBölgeGaziantepTipKöfte
Bolu’nun ünlü çorbası nedir?
Kızılcık Tarhanası Kızılcık Tarhanası, Bolu’ya özgü coğrafi işaretli bir ürün olup 2017 yılında tescil edilmiştir.
Oğmaç çorbası hangi yöreye ait?
Oğmaç veya Ovmaç çorbası; Trakya bölgesine ait oldukça besleyici bir lezzettir.
Öcce hangi yöreye ait?
GAZİANTEP’İN PARMAK YAPIMI TOPUK TARİFİ | BU KADAR LEZZETLİ BİR YEREL LEZZET YOK!!!16 Ocak 2021
Övelemeç nasıl yapılır?
Övelemeç tarifi nasıl yapılır? Derin bir kaseye yufkamızı ufalayalım, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve hafif kavrulmuş soğanı koyup biraz karıştıralım. Domates, nane ve maydanozu ekleyip biraz karıştırıp sıkalım. Servise hazır, afiyet olsun.
Oruk hangi yöreye aittir?
Türk yemek kültüründe, özellikle Çukurova bölgesinde, Adana, Antakya ve Gaziantep sofralarında yer bulmuştur. Ülkemizde ise birçok ilde “içli köfte” yapılmakta olup, Hatay’da sadece Oruk olarak adlandırılmaktadır.
Andaloz çorbası hangi yöreye ait?
Andaloz çorbası lezzeti ve besin değerleriyle ön plana çıkan, Bursa şehrimize özgü bir lezzettir.
Arap başı çorbası nereye ait?
Sivas’ın Yozgat ve Kayseri yakınlarındaki Gemerek ve Şarkışla ilçelerinde üretilmektedir.
Dımbıl çorbası nerenin?
Dımbil çorbası Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur.
Huriyem hangi yöreye ait?
İşte Kastamonu’nun İnebolu ilçesine ait, zamana meydan okuyan bir efsanenin izlerini taşıyan meşhur GIYDIVAN (Huriye’m) türküsünün hikayesi.
Omaç yanına ne gider?
Bu köfteyi hemen yemelisiniz, yoksa hamur olur. Buz gibi ayranla servis edin.
Omaç hangi yörenin yemeğidir?
Bugün sizlerle damaklarda hoş bir koku ve enfes bir lezzet bırakacak bir tarif paylaşıyorum. Gaziantep’in yöresel yemekleri arasında zeytinyağlı kuru patlıcan dolması, şiveydiz ve yuvalama gibi yemekler yer alıyor ve bu az bilinen Gaziantep yöresel yemeğinin adı OMAÇ… 23 Haziran 2023
Övelemeç nasıl yapılır?
Övelemeç tarifi nasıl yapılır? Derin bir kaseye yufkamızı ufalayalım, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve hafif kavrulmuş soğanı koyup biraz karıştıralım. Domates, nane ve maydanozu ekleyip biraz karıştırıp sıkalım. Servise hazır, afiyet olsun.
Omaç yemeği nedir?
Omaç, Pisik Köftesi olarak da bilinir, bir yassı ekmektir. Ülke mutfağında birçok çeşit yemek vardır. Evde ev yapımı ekmeğiniz varsa ve Antep’e geldiyseniz ve çok açsanız, iki somun ekmeği kırın ve köfte yapın, lezzetli bir lezzettir.
Ömeç nasıl yapılır?
Ömeç (Yumurta Ekmeği) tarifi nasıl yapılır? Ekmeğinizi elinizle küçük parçalara bölün. Tereyağı eridiğinde yumurtayı bir iki kez karıştırın. Tuzunu ekleyip karıştırın. Afiyet olsun ☺20.09.2018
Ommaç nedir?
Yufka ekmeği bulursanız mutlaka deneyin 😋. Öğleden sonra çayına yapabileceğiniz nefis bir yöresel tarifim var. Ovmaç, ovalamaç, övelemeç, kıtır sikma, pisikomacı gibi farklı isimlerle de biliniyor. Yufka ekmeği bulursanız mutlaka deneyin 😋.
Kaynak: microzen.com.tr