Atasözünün anlamı nedir?
Atasözleri, geçmişten günümüze aktarılan, uzun süreli deneyimleri de içine katarak kısa ve öz öğütler veren, toplum tarafından benimsenip yaygın olarak kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Türkçede “sav” ve “irsal-i mesel, darb-ı mesel” olarak da adlandırılır.
Az olsun temiz olsun atasözünün anlamı nedir?
Cevap: Yaptığınız iş ve kazandığınız para küçük olabilir, ama temiz ve güzel olmalıdır.
Her çok azdan olur atasözü anlamı nedir?
“Daha çok elde etmek için, az biriktirmek gerekir.” anlamına gelen bir atasözü.
Kısa günün karı az olur atasözünün anlamı nedir?
[1] Kısa süreli çalışmadan elde edilen gelir düşüktür.
1 tane atasözü ve anlamını söyler misin?
Atasözü: İki akrobat aynı ip üzerinde yürüyemez. Anlamı: Eşit derecede kurnaz iki kişi birbirleriyle iş yapamaz çünkü birbirlerine tüm kurnazlıklarını gösterirler.
Bana 10 tane atasözü söyler misin?
Bu yazımızda sizin için alfabetik sırayla anlamlarıyla birlikte toplam 10 atasözünü derledik. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Eldeki yara iyileşir ama dildeki yara dinlemez. Hamala eyeri yük değildir. Daha fazla makale…
Kardeşim olsun kanlım olsun ne demek?
Atasözü [1] Bir adam, kendisine büyük kötülük yapsa bile, kardeşinden vazgeçemez.
Rahmet olmaz atasözünün anlamı nedir?
“Çaba olmadan lütuf olmaz” atasözünün TDK karşılığı nedir? Cevap: İyi ve güzel şeyler, acı ve zorluk çekmeden elde edilemez.
Acından kimse ölmez atasözünün anlamı nedir?
ACIDAN HİÇ KİMSE ÖLMEDİ ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI İnsan fakir, işsiz, yoksul olabilir ama aç kalmaz, mutlaka geçimini sağlayacak bir yol bulur.
Az tamah çok ziyan getirir anlamı nedir?
Buraya kadar söylenenlere bakılırsa, “az açgözlülük çok zarar getirir” sözü, “aşırı hırs ve açgözlülüğün insanlara büyük zararlar verdiği” şeklinde anlaşılabilir.
Çoğu zarar azı karar atasözünün anlamı nedir?
[1] Yapılacak iş ne olursa olsun, aşırıya kaçılmamalı, herkesin uygun gördüğü düzeyde kalınmalıdır.
Akan su yosun tutmaz anlamı ne demektir?
“Boş oturan adam beceriksizleşir ve çalışma yeteneğini kaybeder; çalışan adam daha aktif olur ve daha faydalı işler yapar.”
Az konuş çok dinle atasözünün anlamı nedir?
[1] İnsan az konuşursa etrafındakileri rahatsız etmez; daha az haksızlığa uğrar. Çok dinleyerek çok şey öğrenir.
Damlaya damlaya göl olur atasözü ne anlamı nedir?
“Azar azar gerçekleşen şeyler, zamanla birikerek önemli bir miktara ulaştığı için hafife alınmamalıdır.” Bu anlamda kullanılan bir atasözüdür.
Aç ayı oynamaz atasözü ne anlama gelir?
“Aç ayı oynamaz” (TDK) atasözü ne anlama geliyor? Türk Dil Kurumu’na göre, aç ayı oynamaz atasözü şu şekilde ifade ediliyor: Bir işi yapanlar, çalışmalarının karşılığını almalıdır. Çalışan insanlar, ister insan ister hayvan olsun, beslenmeli ve çalışmalarının karşılığını almalıdır.
Atasözü nedir kısaca özet?
Atasözleri, uzun deneyler ve gözlemler sonucunda söylenmiş ve nesilden nesile aktarılarak toplum tarafından bilinen uyarı sözcükleridir. Tanımlardan da anlaşılacağı üzere bir cümlenin veya ifadenin kalıplaşmış bir ifade olarak ortaya çıkması, toplum tarafından benimsenmesi ve kullanılmasıyla ilgilidir.
4 tane atasözü ve anlamı söyler misin?
Kimseye gitmesini söyleyemezsiniz: Güzel bir olayı veya güzel bir insanı geri çeviremezsiniz. Banyoda terlemek: Bir işe başlayanlar da zorlukların üstesinden gelmek zorundadır. Hatasız hizmetçi yoktur: Herkes kata yapabilir ve bu normal karşılanmalıdır. Önemli olan aynı hatayı tekrar yapmamaktır.
Komşu al atasözünün anlamı nedir?
Ev satın alan herkes için komşular evin kendisinden daha önemlidir. Komşular kötüyse en güzel ev bile yaşamak için rahat olmayacaktır.
Ağaç yas iken egilir atasözünün anlamı nedir?
“Ağaç yaşken eğilir” atasözü, insanın davranış ve alışkanlıklarının çoğunlukla çocukluk ve gençlik dönemlerinde kazanıldığını ve bu dönemde öğrenilenlerin insanın karakterini ve davranışlarını şekillendirdiğini ifade eder.
Kaynak: yapkuryapi.com.tr